.
Urbanus
woensdag 1 november 2023

Urbanus: “Ik heb ze uit eigenbelang uit de media gehouden”

Het was voor hem de perfecte manier

Je familie uit de media houden, het is een keuze die je maakt als artiest wanneer je bekend wordt. De familie van Jacques Vermeire staat vaak in de spotlights, die van Urbanus zie je zo goed als nooit.

Maar natuurlijk als ze toch in de spotlights staan, kan het gebeuren dat je kinderen ook al eens kritiek krijgen, net zoals Julie Vermeire, de dochter van Jacques.

“Ik ben niet gauw emotioneel, maar sommige commentaren op Julie waren een steek door mijn vaderhart. Ik had toegezegd om 'De Vermeires' te maken omdat ik mijn kinderen een zetje wilde geven, maar de reeks heeft alleen kritiek opgeleverd. Da's niet plezant. En op mijn 72ste wil ik alleen nog dingen doen die plezant zijn. Vandaar: de stekker eruit, geen tweede seizoen”, zegt hij in Humo.

Maar de dochters van Urbanus zingen dan wel weer mee op zijn single ‘In Roer en Rep’. Wat dan toch weer bijzonder is, als je uit de spotlights wil blijven.

“Ik heb ze altijd uit eigenbelang uit de media gehouden. Zo kon ik telkens thuiskomen, mijn Urbanus-pet afzetten en gewoon weer Urbain zijn. Dat gaf me rust. Het is dus niet dat ik me schaam voor mijn kinderen, hè.”