.
News Image

Vanavond in 'Mijn Pop-up Restaurant'

Eind deze week, op zaterdag 29 maart 2014, openen pop-uprestaurants Twenty-Two, Sticks & Stones, WOLF, Spotlight en Visbar STORM de deuren voor het grote publiek.
Hoog tijd voor de duo's om alle zeilen bij te zetten en van hun pop-up dé place to be te maken. Nu de pop-ups zijn neergezet in de verschillende steden, wordt er duchtig gewerkt om het interieur tijdig klaar te krijgen. In Antwerpen werken Noémie en Jeremy zelfs nog een volledig nieuw concept uit: 'the cook is a dj'. En tussen alle voorbereidingen door krijgen de duo's hun allereerste klanten over de vloer: juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Max Borka. Zij delen een laatste keer geld uit aan het duo dat hen het meest kan overtuigen. De jury heeft één uur om elke pop-up te bezoeken en wil binnen die tijd graag drie voor-, drie hoofd- en drie nagerechten proeven. Voor het kersverse personeel van de vijf duo's wordt dit meteen de grote vuurproef. Sergio, Sepideh en Max starten hun culinaire rondreis doorheen Vlaanderen in Brussel, bij Hanne en Jaro. Zij hebben het nachtje doorgewerkt om alles tijdig klaar te krijgen en kunnen rekenen op hun extra troef: sterrenchef Ken Verschueren. Maar de vraag blijft of Jaro zich van 'een halve' tot een volwaardige chef kan ontpoppen. Ook in Hasselt is het alle hens aan dek, want na Sticks & Stones zakt de jury af naar Spotlight, de pop-up van Deborah en Nathan. Max is nieuwsgierig naar de manier waarop het duo hun fashionconcept heeft uitgewerkt, Sergio hoopt vooral Italiaanse flair en passie aan te treffen. Nathan wil uitpakken bij de jury en staat erop zelf de wijnen voor te stellen. Ook al weet hij daar eigenlijk niets van af… Kortrijk is de laatste stad die de jury in deze aflevering aandoet. Al zitten Barbra en Stefaan nog met een prangend probleem: ze hebben onvoldoende personeel. Het duo ontvangt daarom een nieuwe lading sollicitanten en nodigt hen uit voor een gesprek. Zullen zij tijdig klaargestoomd raken voor het bezoek van de jury? Feit is dat chef Wolfgang zijn troeven ten volle zal moeten uitspelen. Hij kon Sergio de voorbije weken nog niet echt overtuigen. Het bezoek aan Kortrijk start alvast veelbelovend, tot Sergio een gerecht voorgeschoteld krijgt dat hem absoluut niet kan bekoren… Mijn Pop-Up Restaurant, dinsdag 25 maart om 20.35 op VTM.