.
News Image

Vandaag in 'Mijn Pop-Up Restaurant'

Het personeel komt aan...
Eind deze maand openen de pop-uprestaurants hun deuren in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Kortrijk. Hoog tijd voor Hanne & Jaro, Noémie & Jeremy, Maël & Stefanie, Deborah & Nathan en Barbra & Stefaan om geschikt personeel te zoeken op de grote sollicitatiedag. Maar eerst hebben de vijf duo's afspraak op het plein waarop ze binnenkort de sterren van de hemel zullen koken. Het kriebelt in de buik wanneer ze daar voor het eerst hun pop-up te zien krijgen. In elke stad zijn zes transporten uitzonderlijk vervoer nodig om de pop-up neer te poten. Een indrukwekkende belevenis voor de duo's, én voor voorbijgangers in de stad. Dit is namelijk waar het de komende maanden allemaal zal gebeuren. Nu de duo's een zicht hebben op de indeling van hun pop-up, kan het brainstormen over de inrichting van start gaan. Vol enthousiasme wordt er meteen op koopjesjacht gegaan. Terwijl ze zich over de aankleding van hun pop-up buigen, moet er ook op zoek gegaan worden naar keuken- en zaalpersoneel. Harde werkers die er samen met de duo's voluit voor willen gaan, melden zich aan op de grote sollicitatiedag in de vijf verschillende steden. Al van 's ochtends vroeg staan geïnteresseerden aan te schuiven om hun troeven uit te spelen bij het duo van hun keuze. Hanne & Jaro hebben met Ken Verschueren een chef gevonden. En wat voor één. Ken is de sterrenchef van restaurant De Tuinkamer en leerde de kneepjes van het vak als souschef van Sergio Herman. Dé redder in nood dus voor het 'Jaro-probleem'. Ken vat de koe meteen bij de horens en geeft zijn pupil een eerste coaching. Maar omdat de chef maar drie dagen per week kan inspringen in het Brusselse pop-uprestaurant, gaan Hanne & Jaro op zoek naar een tweede Ken. Ook Barbra & Stefaan zijn op goede weg. Ze werden al twee keer op rij tot winnaar van een proef uitgeroepen en gingen dus met flink wat extra budget aan de haal. Barbra & Stefaan zijn nu vooral op zoek naar een garnalenpelster die in de pop-up garnalen wil komen pellen. Daarom trekken ze naar de vissershaven van Oostende. Hasselaren Deborah & Nathan zijn eindelijk gelanceerd. De jury gelooft in hun modeconcept én in het temperament van Deborah. Een chef-kok heeft het duo met Italiaan Luca al gevonden. Op de sollicitatiedag hopen de twee hun team te kunnen versterken. Terwijl Gentenaars Maël & Stefanie verder bouwen op het idee om hun pop-up op te splitsen in een oud en een nieuw gedeelte, hebben Noémie & Jeremy uit Antwerpen hun groentenconcept volledig overboord gegooid. Ze broeden op een nieuw idee, dat volgens Jeremy perfect bij het duo past… Mijn Pop-Up Restaurant, donderdag 20 maart om 20.35 op VTM