.
Jimmy Frey
zondag 21 april 2019

VBRO radio viert 80ste verjaardag Jimmy Frey met special

Jimmy Frey blaast 80 kaarsjes uit.


De Vlaamse zanger Jimmy Frey wordt binnenkort 80 en dat wil radiozender VBRO niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vanaf maandag 22 april schenkt de omroep een hele week lang speciale aandacht aan de carrière van deze Vlaamse superster.

1939 was het jaar waarin superster Tina Turner ter wereld kwam. Wij in Vlaanderen verwelkomden toen Jimmy Frey. Meer dan een halve eeuw staat hij intussen op de planken en binnenkort is hij 80: redenen genoeg voor een dik feestje denken ze bij VBRO. Op 28 april springt de sympathieke Jimmy Frey op tram 8. Hoog tijd dus om hem te eren.“Jimmy Frey heeft een waanzinnige carrière achter de rug. Zijn liedjes komen bij ons nog dagelijks voorbij en Jimmy wordt bij ons op handen gedragen. VBRO gaat voluit voor Nederlandstalige muziek. We vinden het dan ook onze taak om eens extra aandacht te besteden aan zijn muziek, ervaringen en anekdotes. Zijn 80ste verjaardag is dé ideale gelegenheid om hem in de bloemetjes te zetten. Ongetwijfeld wordt het een leuke week.”, vertelt algemeen directeur Frederik Thomas.In de week van 22 april gaat VBRO dagelijks dieper in op Jimmy’s indrukwekkende carrière. Vrijdag 26 april wordt het hoogtepunt met een speciale live-uitzending. Tussen 10 en 12 uur wandelen we samen met Jimmy Frey doorheen zijn leven en carrière. Enkele collega’s, zoals Will Tura, Marva en Willy Sommers staan er op om hem persoonlijk te feliciteren tijdens de uitzending.

De uitzending is live mee te volgen via alle frequenties van VBRO, via DAB+ en online via vbro.be. Meekijken kan via vbro.tv.

Bio van Jimmy Frey

Meer Over:

Jimmy Frey