.
Veerle Baetens
vrijdag 3 november 2023

Veerle Baetens: “Het is gewoon veel geweest”

Ze moest het allemaal zelf doen

7 jaar lang heeft Veerle Baetens aan een scenario gewerkt voor ‘Het Smelt’ en aan de verfilming ervan. Ondertussen runde ze ook nog een huishouden en moest ze ook haar relatie en kind niet uit het oog verliezen. En dat was niet altijd makkelijk.

“De moeder bewaart het overzicht, regelt en plant. En dat combineren met een goesting om ook zelf iets te maken... Het is gewoon veel geweest”, zucht ze in Humo.

Veerle is een perfectioniste en dat uit zich in veel facetten van het leven. Maar het is ook een kwestie van leren loslaten en dat is niet altijd zo simpel.

Voor de film werkte Veerle Baetens samen met actrice Charlotte De Bruyne. De film is geen comedy, maar wel een donkere, eenzame film. En dat vraagt veel van een actrice.

“Ik heb toch vaak moeten wenen na takes. Als je veel opgekropte woede en onverwerkte tristesse speelt, komen die emoties er vroeg of laat ook écht uit. Dat overviel me op de vreemdste momenten. Misschien omdat Eva dat niet kán, wenen. Die regie-instructie gaf Veerle me vaak: 'Niet wenen, niet wenen, niet wenen.”

Bio van Veerle Baetens

Meer Over:

Veerle Baetens