.
Veerle Baetens
donderdag 26 oktober 2023

Veerle Baetens: “Het nam alles over”

Het heeft heel lang geduurd

Het is zover, Veerle Baetens heeft haar debuut gemaakt als regisseur. Haar allereerste film ‘Het Smelt’ is vanaf 26 oktober te zien in de cinema en men verwacht dat de film veel volk zal trekken.

Wie het boek heeft gelezen, weet dat de film ook geen lachertje wordt. Integendeel zelfs. De film is heel aangrijpend geworden en dat was ook Veerles bedoeling.

“Zelf kijk ik graag naar dat soort films. Ik voel graag mee met iemand, zonder dat je die persoon moet oprapen in het echt. Omdat het mij doet beseffen hoe goed ik het heb”, vertelt Veerle in Nina.

Het heeft een lange tijd geduurd om de film te kunnen maken en het is bijna tien jaar lang een deel geweest van Veerle haar leven. Dat is behoorlijk lang.

“Het nam alles over. Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb, maar ook: ik ben zo blij dat het nu gedaan is. Vooral de schrijfperiode was moeilijk, in de interessante zin van het woord. Je botst tegen muren, je moet terugkeren, je twijfelt. Ook al ligt daar een boek, je moet enorm veel keuzes maken, alsof je continu door een labyrint wandelt. De eerste twee jaar heb ik alleen geschreven. Op een zolderkamertje zat ik het boek te dissecteren, om vervolgens nieuwe composities te maken en mijn lievelingsscènes eruit te halen.”

Bio van Veerle Baetens

Meer Over:

Veerle Baetens