.
Veerle Baetens
vrijdag 17 november 2023

Veerle Baetens: “Ik kan daar alleen maar op hopen”

Het is eindelijk klaar

Op dit moment is Veerle Baetens opnieuw te zien als Sara in de gelijknamige telenovelle. In de cinema loopt haar regiedebuut ‘Het Smelt’. Je kan wel zeggen dat Veerle Baetens weer volop in de kijker loopt.

Dat haar regiedebuut eindelijk in de bioscoop te zien is, haalt ook heel wat druk weg bij de actrice. De film nam immers een achttal jaar van haar leven in beslag.

“Nu kan ik alleen nog maar hopen dat Vlaanderen de komende weken nog massaal naar de cinema trekt. Je maakt geen bioscoopfilm voor drie man en een paardenkop. Ik heb er alles aan gedaan om van 'Het Smelt' de best mogelijke film te maken. En ik ben erg blij met het eindresultaat, want dit is wat ik voor ogen had. Ik hoor van mensen dat 'Het Smelt' een rollercoaster van emoties is”, klinkt het in Primo.

Dit keer stond Veerle dus achter de camera en niet voor de camera. Dat ze voor één keer de leiding moest nemen, vond ze fantastisch.

“Als actrice moet je veel controle uit handen geven en ik ben best een controlefreak. Ik vond het fijn om mee aan de wieg te staan van iets. Vaak wordt een regisseur als een ouder vergeleken en een acteur als een kind. En ik vind die vergelijking ergens wel kloppen. Als filmregisseur ben je de goede huisvader die de serieux blijft bewaren, maar een acteur móet het kind kunnen zijn. Die is ook constant met gevoelens bezig.”

Bio van Veerle Baetens

Meer Over:

Veerle Baetens