.
News Image

Veerle Baetens is resoluut: “durf je te bemoeien met andermans opvoeding”

Ze zou het zelf ongetwijfeld doen

Veerle Baetens is samen met haar man de ouders van een prachtige dochter Billie-Louise. “It takes a village to raise a child. Een grote wijsheid, maar het breekt mijn hart om te zien dat we het verleerd zijn. In onze cultuur denken we: Ik voed mijn kind op zoals ik het wil en niemand heeft daar zaken mee. Ik vind dat zonde, want mensen die erbuiten staan, hebben een andere blik dan iemand die er middenin zit”, zegt Baetens in Nina.

“Vandaar mijn pleidooi om het taboe te doorbreken en ons te durven bemoeien met elkaars kinderen. En die bemoeienissen ook toe te laten in je eigen gezin, op voorwaarde dat het op een positieve manier gebeurt. Ik heb daar zelf niet zo veel moeite mee.”

Veerle stond onlangs nog op de set van ‘Het smelt’, een nieuwe Vlaamse film waarin ze de hoofdrol mag vertolken en ook daar stak ze heel wat wijsheden op rond het opvoeden van kinderen. “Tijdens de opnames van Het smelt heb ik aan de andere kant gestaan en zelf ervaren hoe mooi het kan zijn om met jongeren aan de slag te gaan en hen de kans te geven om zich te ontwikkelen op een ander vlak. Ik zou het fantastisch vinden als ik, en de rest van de crew, hen iets kunnen bijbrengen waar ze in hun verdere leven iets aan zullen hebben.”

Bio van Veerle Baetens

Meer Over:

Veerle Baetens