.
Veerle Baetens
donderdag 19 oktober 2023

Veerle Baetens maakt regiedebuut: “Ze was veeleisend”

Ze is enthousiast over de hoofdrolspeelster

Binnenkort kunnen we in de cinema gaan kijken naar ‘Het Smelt’, de langverwachte verfilming van het populaire boek van Lize Spit. Veerle Baetens is regisseur van dienst en actrice Charlotte De Bruyne nam de hoofdrol voor haar rekening.

Veerle is erg enthousiast over Charlotte als actrice in de rol van Eva. Ze is helemaal de persoon waar Veerle van droomde voor de rol. Dat vertelt ze ook in een dubbelgesprek in Humo.

“Charlotte werpt in de film op een bepaald moment een blik die me, ook al heb ik 'm in de montagecel wel duizend keer gezien, elke keer opnieuw doet volschieten. Ik heb mijn fetisjactrice gevonden, denk ik”, lacht Veerle.

Ook Charlotte is erg lovend over de regisseur. Volgens haar haalt Veerle de beste acteur in iedereen naar boven en dat is niet iedereen gegeven.

“Ze was veeleisend, maar op een manier die je enthousiast maakte, die afstraalde op iedereen. De ploeg heeft echt voor haar gevochten, terwijl zijzelf als een lichtende Jeanne d'Arc vooropliep in de strijd. Hoe donker de film ook is, ik zou 'Het smelt' zo opnieuw willen maken.”

Bio van Veerle Baetens

Meer Over:

Veerle Baetens