.
Veerle Baetens
maandag 4 december 2023

Veerle Baetens: “Ze had de maturiteit gelukkig al”

Het waren heftige scènes

Het is altijd al een droom geweest van Veerle Baetens om een film te mogen regisseren. Ze heeft haar droom kunnen realiseren en momenteel kan je in de bioscoop gaan kijken naar ‘Het Smelt’. Ze kreeg het aanbod in 2016, maar de film is nu pas klaar.

In de film spelen heel wat jonge acteurs mee die enkele heftige scènes moesten spelen. Om dat allemaal vlot te laten verlopen, kon Veerle terugvallen op haar eigen ervaring als actrice.

“Ik ken de fragiliteit en de gevoeligheden, acteurs kunnen zich pas helemaal smijten als ze zich op hun gemak voelen. We zijn heel vaak samengekomen en hebben toen allerlei leuke dingen gedaan met elkaar zoals praten over muziek en mode en spelletjes spelen. Zo werden ze vrienden. Dat was nodig om daarna die emotionele scènes op te nemen”, vertelt ze aan Dag Allemaal.

Rosa Marchant speelt de jonge Eva in de film en Veerle heeft alleen maar lof voor deze jonge actrice. Zij heeft zich volledig gesmeten voor de film.

“Ze wou met emoties aan de slag gaan. Gelukkig was ze al 16. Daardoor had ze de maturiteit om die zware materie 'n plaats te geven. Tijdens de moeilijkste scène stond een psycholoog gespecialiseerd in trauma klaar om de jonge actrice te ondersteunen.”

Bio van Veerle Baetens

Meer Over:

Veerle Baetens