.
Lieve Blancquaert
vrijdag 27 mei 2022

Verdwijnen Annemie Struyf en Lieve Blancquaert binnenkort van het scherm?

Er gaat heel wat veranderen

VRT maakte onlangs zijn plannen bekend voor de toekomst. Daar hoort ook een drastische maatregel bij: het ontslag van 200 werknemers. Wie zich geen zorgen hoeven te maken zijn onder andere Niels Destadsbader, Philippe Geubels en Tom Waes. Zij blijven aan het werk bij de zender.

Wie zich wel zorgen moet maken, zijn Annemie Struyf en Lieve Blancquaert. Door de vernieuwing bij VRT lijkt de zender zich vanaf nu meer te willen concentreren op amusement en ontspanning. En daar horen programma’s zoals die van Lieve en Annemie niet bij.

Dat er mensen moeten worden ontslagen om de riante lonen van enkele schermgezichten te betalen, dat kan maar op weinig begrip rekenen van vele mensen.

“Toen ik de bedragen zag die ze bij de openbare omroep betalen, viel ik haast achterover. Ik word goed betaald, maar bij ons liggen die bedragen toch een pak lager”, zegt een bekend tv-gezicht met exclusiviteitscontract bij de commerciële zender in Dag Allemaal.

VIER en VTM zijn dus niet langer de best betaalde zender, maar wel de openbare omroep. “Toen ik begon, verdiende een presentator bij de BRT 10.000 frank. (250 euro) per programma. Omroepers verdienden 1.500 frank (38 euro) per avond. Na de komst van VTM werd dat steeds meer. En dat had alles te maken met de angst voor de concurrentie.”