.
News Image

Verhuisdozen staan opnieuw klaar voor Sieg De Doncker

Sieg De Doncker terug op Vitaya.
Iedereen maakt het ooit mee, maar niet iedereen staat er voor te springen: verhuizen. Sieg De Doncker helpt daarom vanaf dinsdag 30 oktober 2018 opnieuw Vlamingen met hun verhuis in het nieuwe seizoen van Een Frisse Start met vtwonen bij Vitaya, de zender die aan een recordjaar bezig is met een gemiddeld marktaandeel van 8,2% (all day, V18-54).

Terwijl Sieg enkele meubels en de zwaarste dozen verhuist, nemen vtwonen-stylisten en zussen Ozanne en Guillemine Mertens opnieuw de inrichting van de nieuwe huizen voor hun rekening en geven ze de beste DIY- en decoratietips mee aan de kijkers. Met een berg creatieve ideeën toveren ze elke week de nieuwe woning om tot een echt droomhuis en geven ze de deelnemers op die manier een frisse start.

“Die twee zussen hebben dat toch eigenlijk wel goed gezien: ik zal de zware dozen wel in- en uitladen, terwijl zij ondertussen op het gemak de gordijnen of kleuren verf kiezen”, lacht Sieg De Doncker. “Maar bon, misschien is het toch beter zo, want toen ik eens wou helpen met het decoreren van een terras, kreeg ik twee blikken die boekdelen spraken.”

Vtwonen-stylisten Ozanne en Guillemine Mertens: “We maken dit seizoen opnieuw van een kaal huis een warm en gezellig nest. We doen dat door vooral te durven en dingen te doen waar ze zelf niet aan denken. We gaan de deelnemers compleet verrassen.”

Aflevering 1:
Loes (35) en Kim (32) zijn al tien jaar een koppel en hebben twee dochters: Lita (5) en Nina (4). Momenteel woont het gezin in een ‘noodwoning’ in de tuin van hun droomhuis in Arendonk: een vervallen boerderij met schuur die omgetoverd is tot een moderne woning. Loes is al 18 jaar kapster en maakt haar droom hier ook waar: een kapsalon in de woning. Ze wil dat haar klanten een huiskamergevoel krijgen. “Het is de eerste keer dat we een kapsalon inrichten. We zijn al veel bij de kapper geweest, dus we hebben wel een goed zicht op wat een kapperszaak gezellig maakt en wat niet”, lachen Ozanne en Guillemine. Het opknappen van de boerderij deden Loes en Kim helemaal zelf. Elke baksteen werd door hen vervangen en alle dakpannen werden van het dak gehaald, gewassen en er weer opgezet.

Loes en Kim hebben een voorliefde voor de industriële en Scandinavische look en natuurlijke elementen. Ze roepen daarom de hulp in van vtwonen-stylisten Ozanne en Guillemine om de imposante kasten en de industriële stijl van Kim te verzoenen met de warme gezellige sfeer die Loes voor ogen heeft. Een deel van hun meubels staat ergens anders opgeslagen, dus ze kunnen de hulp van Sieg goed gebruiken om alles naar hun nieuwe woonst te verhuizen.

Loes: “Als wij dit huis naar onze smaak zouden inrichten, zou het voor ons wel mooi zijn, maar ook een poespas van alles wat samen. En geef nu toe, bij zo een levenswerk hoort toch een fenomenaal interieur?”

Een Frisse start met Vtwonen, vanaf dinsdag 30 oktober elke dinsdag om 20.35 op Vitaya.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Sieg De Doncker

Meer Over:

Sieg De Doncker