.
Marieke Dilles
zaterdag 22 mei 2021

Vermist-actrice schittert in Flikken Maastricht: “ondenkbaar op Nederlandse set”

Maar één vooroordeel over Nederland wil ze ook ontkrachten…

Marieke Dilles stopte in 2016 met ‘Vermist’ maar eindelijk kunnen we haar acteertalent nog eens bewonderen op het kleine scherm. Op één kunnen we momenteel kijken naar afleveringen van Flikken Maastricht waarin de 34-jarige actrice in meespeelt.

De opnames dateren al van 2018 en sindsdien focust Marieke Dilles zich opnieuw vooral op theaterwerk. In Story onthult de actrice wat de grootste verschillen waren tussen werken in Vlaanderen en de opnames voor Flikken Maastricht in Nederland.

“De Nederlandse directheid apprecieer ik wel. Als iets niet goed was, zeggen ze dat meteen. Bij ons is iedereen wat gereserveerder”, bevestigt Marieke in Story een gekend verschil in mentaliteit. Maar één vooroordeel over Nederland wil ze ook ontkrachten…

“Dat de catering in Nederland minder goed zou zijn, klopt niét: het Indonesische eten was superlekker”, aldus Marieke Dilles. “Alleen vind je op een Nederlandse set nooit alcohol, terwijl een draaidag in België al eens durft te eindigen met een pintje”, lacht de actrice in Story.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Marieke Dilles

Meer Over:

Marieke Dilles