.
Veronique De Kock
woensdag 27 september 2023

Véronique De Kock: “Je kan achter alles iets zoeken”

Het was heel intens

Wanneer je aan een programma als ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ deelneemt, dan weet je dat je je toch een beetje moet voorbereiden. Voor een programma als ‘De Verraders’ is dat moeilijk.

In het nieuwe seizoen zien we onder andere Véronique De Kock op zoek gaan naar de verraders in hun midden. Dat bleek moeilijker dan gedacht.

“Ik ken natuurlijk enkele van de andere deelnemers. Dus ik heb me tijdens het spel vooral op hen gefocust. Omdat ik wist hoe ze normaal zouden doen. Voortdurend zat ik me af te vragen wie de bondgenoten en de verraders zouden zijn. En terwijl ik dacht over een flinke portie mensenkennis te beschikken, viel me dat even dik tegen. Blijkbaar heb ik dus géén mensenkennis”, lacht De Kock in Tv Familie.

Het is niet zo uitzonderlijk dat het in een programma als ‘De Verraders’ moeilijk in te schatten is of iemand nu een verrader of een bondgenoot is. Véronique moet zichzelf dus niks kwalijk nemen.

“Uiteindelijk zou je achter elke uitspraak of gezichtsuitdrukking iets kunnen zoeken. Dat maakt ‘De Verraders’ net zo leuk en boeiend. Maar tegelijk ook heel intens. Ik ben er enorm van geschrokken hoe mensen soms begonnen te roepen of te wenen. Precies of hun leven hing er van af.”