.
Davy Parmentier, Koen Wauters
dinsdag 6 juni 2023

Verrassende winnaar bij Special Forces

Koen Wauters haalt de eindmeet niet.

Nadat eerder Francesco Planckaert, Georges-Louis Bouchez, Nick Bril, Hannelore Simoens, Francisco Schuster, Ann Wauters en Steven Laureys werden weggestuurd of zelf uit de training stapten, haalden deze 3 klasbakken zonet de eindmeet van de opleiding Special Forces: Wie Durft Wint. Koen Wauters werd op de valreep weggestuurd door de operators.

Alle drie volbrachten ze de training maar Davy Parmentier kreeg te horen dat hij de meeste kwaliteiten heeft om in een echt Special Forces team te kunnen opereren. Chef Blom licht toe: “Davy, Laura en Dirk hebben dat alle drie top gedaan. Het is een lange, zware week geweest. Zoals ik in het begin heb gezegd: motivatie en mentale veerkracht waren de sleutels tot succes en dat hebben zij hier bewezen. Enorm veel respect dat zij zo veel lef, kracht, focus, volharding en teamgeest hebben getoond deze voorbije week. Ze hebben zich alle drie gesmeten, hebben goed onze adviezen en orders opgevolgd. Respect dat zij alle drie deze eindmeet hebben gehaald. Davy zou goed in een SF-team kunnen opereren. Daar waar Laura vooral de mentale kracht en focus heeft, en Dirk vooral uitblinkt op fysiek gebied, combineert Davy kracht, durf en is hij ook cognitief erg sterk. En dat heb je nodig als SF’er.”

Koen Wauters - duidelijk volledig kapot - werd aan de vooravond van de finale weggestuurd door de operators, omdat hij door de fysieke uitputting niet goed genoeg meer was in zijn cognitieve taken, zo werd duidelijk tijdens de beslissende leveltest. “Maar alle respect, van ons allemaal. Wat jij hebt gepresteerd was ongelooflijk straf, chapeau. We hebben jonge gasten gezien die bij ons de selectie kwamen doen, die jouw mentale kracht niet hebben”, klonk het bij de instructeurs.

Koen Wauters na zijn exit: “Ik kan mij neerleggen bij de beslissing van de instructeurs en ik ben blij dat zij die beslissing genomen hebben. Het is niet plezant om zelf te moeten zeggen “Hier is mijn nummer, ik geef op”. Dat zit niet zo in mijn systeem. Maar ik moet eerlijk zeggen: ik ben stikkapot, alle energie is eruit, dus ik heb er vrede mee.”

Zowel Laura Tesoro, Dirk Van Tichelt als Davy Parmentier verschenen op de laatste dag aan de start van de eindmissie, en alle drie slaagden ze erin in om binnen de tijd de helikopter te halen die hen zou evacueren. Voor Davy werd het enorm nipt, want hij vertrouwde een onderdeel van de eindmissie niet en miste daardoor zijn transport op een pick-up point. De laatste 10 kilometer door de woestijn moest hij dus tegen de tijd te voet afleggen, maar die finale krachtinspanning was er niet te veel aan.

Het drietal was extatisch bij de pick-up door de helikopter: “We made it!!”, klonk het luidkeels, doch schor. De ontlading was groot, proficiat alle drie!