.
De Buurtpolitie VIPS algemeen
zondag 2 juli 2023

Vier ontslagen bij De Buurtpolitie

Wat is daar aan de hand?

Afgelopen vrijdag zijn langs de Prins Boudewijnlaan in Kontich de opnames van het nieuwe seizoen van ‘De Buurtpolitie’ gestart. VTM heeft na enig dralen dan toch beslist dat er een nieuw seizoen van de scripted realityreeks komt en dat seizoen zal er héél anders uitzien.

Eerst en vooral: er zijn vier mensen ontslagen. Het gaat om mensen van de vaste cast van ‘De Buurtpolitie’. We weten nog niet met zekerheid wie die mensen zijn.

De makers van ‘De Buurtpolitie’ gaan ook voor een andere opbouw van de afleveringen, er zou nog maar één verhaal per aflevering behandeld worden en de reeks zou een andere uitstraling krijgen. VTM hoopt de kijkcijfers tijdens het nieuwe seizoen op te krikken. Daarom dat er besloten werd om afscheid te nemen van enkele mensen en een aantal nieuwe gezichten in te schakelen.

Zo zouden volgens onze bron Jits Van Belle en Kristof Verhassel hun intrede maken in de reeks. Jits en Kristof werkten eerder nog bij ‘Familie’ maar waren daar al een hele tijd buiten beeld. De komende maanden zouden zij samen met de rest van het team heel wat afleveringen inblikken.

Dat team krijgt trouwens het gezelschap van Ianthe Tavernier. Haar personage Floor verdween een tijdje uit de reeks omdat Ianthe een te drukke agenda had. In het nieuwe seizoen is zij echter terug van de partij.