.
Viktor Verhulst
dinsdag 24 mei 2022

Viktor Verhulst en Francesco Planckaert: “Onze eerste ontmoeting duurde maar een minuutje”

"Het was midden in de coronaperiode, verder dan een 'hallo' zijn we toen niet gekomen"

Momenteel is er online op goplay.be een ware titanenstrijd te volgen tussen Viktor Verhulst en Francesco Planckaert. Iedere woensdagmiddag verschijnt daar een nieuwe aflevering van “Viktor vs. Francesco: Het Belgisch Kampioenschap”, waarin ze elkaar proberen te overtreffen in diverse disciplines.

In Het Laatste Nieuws vertelt het duo wat de kijkers zoal allemaal mogen verwachten en hoe het idee ontstond voor hun onderlinge duels.

De twee zijn geen vreemden voor elkaar: ze namen beiden al deel aan het beruchte 'De Container Cup' op Play 4. Daarin stak Viktor Francesco de loef af met een minuut verschil.

Viktor zegt daarover: “We kenden elkaar nog niet voor 'De Container Cup'. Dat was onze allereerste ontmoeting en die duurde ook maar een minuutje. Het was midden in de coronaperiode, verder dan een 'hallo' zijn we toen niet gekomen.”

Francesco dacht op dat moment dat hij zeker beter had gedaan dan Viktor. Hij stuurde 's avonds een berichtje naar Viktor. “ 'Hoe was je tijd?', vroeg hij me. Dan heb ik moeten vertellen dat ik hem met een minuut geklopt had. Van daaruit is het idee gerijpt om een revanche te organiseren”, licht Viktor toe.

Download onze app voor Android of iOS