.
  Viktor Verhulst
donderdag 23 november 2023

Viktor Verhulst maakt ultieme droom waar

Hij keert terug naar de schoolbanken

We kennen Viktor Verhulst natuurlijk allemaal als de knappe zoon van presentator Gert Verhulst. Verhulst lacht met zowat alles en vindt heel veel dingen gewoon leuk om te doen. Maar wat hij vooral leuk vindt is vliegen.

Daarom trok Viktor terug naar de schoolbanken om er zijn ultieme droom te gaan waarmaken. Hij wil graag zijn diploma behalen van helikopterpiloot.

Dat diploma haalt hij niet op 1,2,3 en moet daarvoor 3 dagen in de week naar de schoolbanken. Bovendien volgt ook nog praktijkles van zo’n 45 à 60 uur.

“Ik meen het echt serieus met dit traject. Het is niet simpel, die theorie. Normaal doe je daar een jaar over, maar ik heb voor een verkort traject bij Toran in Wevelgem gekozen. Van de vliegwetten tot fysica, vluchtplanning en radiocommunicatie: ik moet voor alle negen vakken minstens 75 procent halen. Maar da's logisch, het zou niet zo veilig zijn om iemand zonder deftig diploma te laten rondvliegen. Het is een studie die mij door niemand wordt opgelegd, dit is puur uit eigen interesse. Ik heb wat vrienden die al langer een diploma als helikopterpiloot hebben. 'Ooit wil ik dat ook', heb ik mezelf altijd gezegd.”

Download onze app voor Android of iOS