.
Viva Van Dingenen en Hubert Damen in Witse
woensdag 26 januari 2022

Viv Van Dingenen: “Ze hebben voor mij gevochten”

Ze is te zien in 'Glad Ijs'

Eindelijk weer wat nieuwe Vlaamse fictie te zien op VTM. Nadat de reeks ondertussen al 4 jaar geleden werd opgenomen, is deze eindelijk te zien op VTM. In ‘Glad Ijs’ zien we onder andere Lucas Van den Eynde en Viv Van Dingenen in de hoofdrol. In de serie speelt Viv de lichtjes gestoorde vrouw van zakenman Phil Frisco.

“Eindelijk mocht ik eens zo’n excentrieke figuur met een vuil kantje spelen”, klinkt het in Dag Allemaal. “Anders word ik bijna altijd gevraagd voor emotioneel beladen rollen.” Toch kreeg Viv in het midden van de opnames ook slecht nieuws te horen, dat voor haar toch een domper op de sfeer was. Dat de actrice nog maar pas was genezen van kanker, zorgde voor onzekerheid bij de makers.

“We waren al aan het repeteren toen de producers van Cartouche en Dedsfilm mij vroegen om langs te komen. Bleek dat ze mij niet konden verzekeren voor mij n werk op de set. De verzekeringsagent was blijkbaar bang dat ik zou hervallen, waardoor de opnamen vertraging zouden oplopen en zij voor de kosten zouden moeten opdraaien. Drie maanden heeft mij n job aan een zijden draadje gehangen. Gelukkig hebben de makers voor mij gevochten”, zegt ze opgelucht in Dag Allemaal.

Bio van Viv Van Dingenen

Meer Over:

Viv Van Dingenen