.
Frank Deboosere
maandag 20 maart 2023

Vlaanderen neemt vandaag afscheid van Frank Deboosere

Vandaag zijn laatste weerpraatje.

Op maandag 20 maart presenteert weerman Frank Deboosere zijn laatste weerbericht. Hij gaat met pensioen. VRT wil Frank niet ongemerkt laten vertrekken en doet haar icoon uitgeleide met het gelegenheidsprogramma ‘Dank weerman Frank’ op 20 maart, meteen na Het journaal van 19 uur op Eén. Daardoor zal Thuis vanavond pas om 20.35 uur op tv komen.

Vandaag, 20 maart presenteert Frank Deboosere na het journaal van 19 uur zijn laatste weerbericht op Eén. De weerman gaat met pensioen. De man die 36 jaar lang élke dag wel ergens op radio of tv het weer heeft voorspeld. Het spreekt voor zich dat VRT haar weerman Frank niet zomaar onopgemerkt wil laten vertrekken. De kijker krijgt vanavond in elk geval het verhaal van Frank te horen. Met onvergetelijke archiefbeelden, in zijn eigen woorden en die van mensen die hem goed kennen.

Frank Deboosere: “Ik denk dat ik een honderdduizend weerberichten heb gedaan. Ik weet dat het veel is, ik kon het zelf ook niet geloven. Maar het is in die orde van grootte. De wolken zijn mijn vrienden, de zon is mijn vriend, de blauwe hemel, de sterren, dat zijn allemaal mijn vrienden. Anders hou je het ook niet zoveel jaren vol.”

Dank weerman Frank, vanavond om 19.45 uur op Eén

Bio van Frank Deboosere

Meer Over:

Frank Deboosere