.
Pim Symoens
donderdag 13 juni 2024

Vlaanderen Zingt deze zomer in 34 steden en gemeenten

En of hij daar zin in heeft!

Ook deze zomer zal Vlaanderen Zingt weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. 26 jaar na de eerste editie (in Antwerpen) blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen.

Vlaanderen Zingt is niet enkel de grootste toer van het land, het is ook het meest verbindende evenement van Vlaanderen. Jong en minder jong komen samen op een centraal gelegen plein om samen liedjes te zingen die de generaties overschrijden. Jongeren zingen de ‘oldies’ mee en ouderen gaan uit de bol op recentere hits.

Er is steeds een band die het publiek opwarmt, waarna het publiek zelf samen zingt: zij zijn namelijk de ster van de avond! Iedereen krijgt een zangkrantje waarin alle liedjesteksten staan. En het repertoire is breed. Dit jaar staan er toppers van o.a. Soulsister, Clouseau, Metejoor, Pommelien Thijs, Grease, The Beatles, Spice Girls, Bart Kaëll en Suzan & Freek op het programma. En er kan ook gedanst worden op hits van Milk Inc en Wham! en uiteraard ontbreekt ‘Laat de zon in je hart’ niet.

Vlaanderen Zingt verwelkomt deze zomer Pim Symoens als nieuwe presentator. Hij zal in een tiental steden op het podium staan om alles in goeie banen te leiden, naast ondermeer Donaat Deriemaeker die ook al jaren mee toert.

Tussen de 34 locaties zitten niet enkel steden als Leuven, Gent, Antwerpen en Oostende maar ook heel wat kleinere gemeenten. De agenda vind je op de (nieuwe) website www.vlaanderenzingt.be.

Er zal deze zomer ook gezongen worden in Antwerpen maar de datum en locatie van dit evenement worden pas later bekendgemaakt.

Bio van Pim en Donaat Deriemaeker

Meer Over:

Pim Donaat Deriemaeker