.
De Mol 2023 Aflevering 7
zondag 30 april 2023

Vlaanderens hoofdverdachte haalt finale van 'De Mol' niet

De drie finalisten zijn gekend!

Nee, Ruben is niet De Mol. Nochtans dacht bijna 25% van kijkend Vlaanderen dat de jongste kandidaat van dit seizoen de saboteur zou zijn. Zelfs in deze aflevering maakte hij zich nog super verdacht door fouten te maken in de tongtwisters en elk westernduel te winnen. Ruben saboteerde naar eigen zeggen echter niet bewust: "Nee helemaal niet, enkel in het café natuurlijk, omdat het deel was van de proef heb ik daar wat zitten foefelen als ik merkte dat iemand naar mij aan het kijken was," vertelt Ruben in het interview na zijn exit. Nooit heeft hij bewust gemold dus. Al zou je dat niet zeggen als je de 'follow the money'-theorie volgt. Die impliceert dat de speler die het minste geld verdiend heeft over het ganse spel, De Mol is. Ruben bracht verdacht weinig geld binnen, maar is dus niet De Mol.

Hoe het dan komt dat hij net voor de finale strandt? "Ik was ervan overtuigd dat wij met de laatste kandidaten zeker waren wie De Mol was," verklaart Ruben,"dus net als bij de laatste proef moest ik spelen op snelheid bij het invullen van de eliminatietest. Alleszins, dat dacht ik toch. Maar tijdens het invullen, merkte ik al fouten op die ik had gemaakt een vraag eerder. Dus ik denk dat ik gewoon de meeste fouten heb gemaakt."

Geen Ruben dus in de finale volgende week, maar wat verwacht de jonge patissier zelf van de finale? "Ik ben zeker dat de finale top gaat zijn. En vooral…wat een Mol!"