.
Davy Parmentier
donderdag 15 juni 2023

Voelt VTM-directeur Davy Parmentier zich bedreigd door VRT?

Ze komen steeds meer in elkaars vaarwater

De VRT is aan een relance bezig en komt op vlak van showbizz steeds meer in het vaarwater van VTM. De Morgen vroeg aan directeur Davy Parmentier of dat hem zorgen baart…

“Ik zie het vooral als een compliment. Bij de VRT hebben ze al vaak laten optekenen dat ze een programma als The Voice heel graag bij hen zouden zien. We zijn ondertussen bezig aan ons negende seizoen. Als je het hebt over representatie vind ik The Voice een zeer geslaagd voorbeeld. Ik voel me dus absoluut niet bedreigd door de VRT”, vertelt Davy openhartig.

Volgens hem houdt het de zender net scherp om uitgedaagd te worden door de concurrentie. Hij ziet VTM dan ook verder evolueren zoals ze vandaag bezig zijn.

“Een goede VTM is de VTM die we vandaag zijn: een familiezender pur sang, die mensen wil entertainen en daar geen andere valse intentie mee heeft”, aldus Parmentier in De Morgen.

Hij wil met zijn programma’s meewerken aan het wegwerken van clichébeelden die de mensen nu al te vaak voor ogen hebben als het over bepaalde onderwerpen gaat.