.
News Image

Volgende maand nieuwe cd Guido Belcanto

Guido Belcanto brengt twaalfde album uit.


Guido Belcanto, reeds 3 decennia lang vaart deze eigenzinnige zanger zijn eigen koers, wars van alle modes en trends, stroomopwaarts en zonder compromissen. Deze consequente houding heeft hem een uniek oeuvre opgeleverd dat staat als een huis en vermaak en troost biedt aan een alsmaar breder wordende massa fans.

Gedurende zijn hele carrière heeft men gepoogd hem in een vakje te stoppen, tevergeefs. De conclusie na 30 jaar is simpel: Belcanto is een genre apart, hij is een stroming op zich. In een interview in de Morgen noemde men hem de populairste volkszanger van Vlaanderen. 'Volkszanger', dat is de nagel op de kop. Op zijn zestigste staat Guido Belcanto op het toppunt van zijn roem en werkt hij harder dan ooit tevoren.

Amper een jaar na zijn veelbesproken, zeer succesvolle project 'Balzaal der gebroken Harten', verblijdt Guido ons reeds met een nieuwe plaat en tournee ‘Cavalier Seul’.

Dit wordt de eigenlijke opvolger van 'Een man als ik', de singer-songwriterplaat waarmee hij in 2011 een heuse revival beleefde. Voor de opnames en de tournee doet Guido opnieuw een beroep op dezelfde fantastische muzikanten waarmee hij destijds het publiek in verrukking bracht en van verbazing omver blies. We weten aldus wat we mogen verwachten: een hoogstaande muzikale avond met een lach en een traan, een dosis swing, melancholie, humor, romantiek en rock 'n roll. Een bijzonder verslavend gerecht dat alleen Guido Belcanto ons kan serveren.

De release van het album Cavalier Seul is voorzien op 2 februari.


Bio van Guido Belcanto

Meer Over:

Guido Belcanto