.
News Image

Voorbij de bierkaai – Dieter Troubleyn

Amper drie jaar was Dieter Troubleyn toen hij voor de eerste keer optrad. Met een houten speelgoedkegeltje als microfoon zong hij uit volle borst ‘Angeline, de blonde sexmachine’.

Amper drie jaar was Dieter Troubleyn toen hij voor de eerste keer optrad. Met een houten speelgoedkegeltje als microfoon zong hij uit volle borst ‘Angeline, de blonde sexmachine’.

De monsterhit van Peter Koelewijn was de meezinger van dat jaar, 1973. Maar tot grote verbazing van de kleine kleuter kreeg zijn optreden geen bijval, die dag op het familiekerstfeest met ooms en tantes die het woord ‘seks’ zelfs niet durfden uit te spreken… Toen begon een hardnekkig wroeten om zich te onttrekken aan de Vlaamse klei. Ooit zou hij zanger worden! Bijna vier decennia later is Dieter een gevierd artiest. Aanvankelijk alleen in Vlaanderen, dankzij zijn rollen in populaire tv-reeksen. Later vooral in Nederland, waar hij populair werd als ster in verscheidene musicals. Zijn kinderdroom is waarheid geworden. Echter niet zonder dat hij jarenlang heeft moeten timmeren aan de creatieve weg, bezaaid met valkuilen, waarbij hij soms voor gesloten deuren kwam te staan. Iedereen dacht dat hij zijn strijd onmogelijk kon winnen. Maar uiteindelijk is hij toch voorbij de bierkaai geraakt. Dieter Troubleyn is een creatieve duizendpoot: acteur, zanger, presentator, producer, liedjesschrijver, radio-dj… In Vlaanderen speelde hij mee in televisieseries zoals Familie en Wittekerke. In Nederland geniet hij naam en faam door zijn hoofdrol in de musicals Jesus Christ Superstar en Les Misérables en ook zijn deelnames aan televisieprogramma’s zoals Costa, ONM, Spangen en De slimste mens gingen niet onopgemerkt voorbij. Dit is zijn eerste boek. Voorbij de bierkaai – Dieter Troubleyn ISBN 9789002240034 - € 19,95 – 264 blz. – paperback + gratis full CD – Een uitgave van Standaard Uitgeverij