.
Rob de Nijs
dinsdag 26 maart 2024

Vrouw van Rob de Nijs: “Je zal hem niet meer in het openbaar zien”

Hij stond daar nooit bij stil

Dat Rob de Nijs al een tijdje niet meer in het openbaar te zien is geweest, is een bewuste keuze van het koppel. Het is letterlijk goed en genoeg geweest voor de zanger, zeker nu hij al een aantal jaar aan Parkinson lijdt.

“Laat het beeld van vroeger maar bewaard blijven. De mensen hebben op het laatst nog wel een bepaalde kwetsbaarheid gezien, maar ook die is nu van ons. Rob heeft zestig jaar lang België en Nederland alles gegeven wat hij in zich had, maar ik denk dat het gewoon tijd is om binnen de beschutte muren van het gezin te zijn. Hij is niet meer van iedereen, maar van ons, van het gezin”, zegt vrouw Jet in Dag Allemaal.

Rob heeft nog een zoontje, Julius. Hij is twaalf en wordt al op heel jonge leeftijd met de ziekte van zijn vader geconfronteerd.

“Helaas kan ik hem niet beschermen tegen wat er met zijn vader gebeurt. Vroeger stond Julius er nooit bij stil dat hij een oudere vader had - Rob is ook heel lang heel vitaal geweest -, maar het besef dat hij zijn vader kan verliezen, is sinds vorig jaar ineens heel tastbaar. Maar het is nu eenmaal zo. Het is voor iedereen verdrietig, ook voor Robs volwassen zonen Robbert en Yoshi. Maar ze zitten niet hele dagen te huilen, hoor. Iedereen gaat er heel natuurlijk mee om, vind ik. Ze zijn alle drie echt stapelgek op hun vader, dat is heel fijn om te zien.”