.
De Stoel
donderdag 15 juni 2023

VRT schrapt De Stoel omwille van besparingen

Hoe is dit mogelijk?

Opvallend nieuws in de kranten van Mediahuis: 'De Stoel' komt deze zomer niet meer op tv. Na 15 seizoenen verdwijnt de populaire 'De Stoel' van het scherm. De reden? De besparingen bij de openbare omroep. “De beslissing om het programma deze zomer niet uit de kast te halen heeft te maken met het feit dat we keuzes moeten maken in het uitzendschema. Deze zomer zetten we op andere zaken in. Zo geeft Zomerhit een podium aan Vlaamse artiesten, mist de kijker dankzij Vive le vélo niets van de koers en komen er ook nieuwe programma’s", klinkt het bij de openbare omroep.

Daar laten ze verder nog weten dat ze bekijken op 'De Stoel' volgend jaar misschien wel weer op antenne kan gaan, al lijkt die kans bijzonder klein te zijn. De zomer van 2024 gaat weer een drukke sportzomer worden met onder andere het WK Voetbal en de Olympische Spelen en dat bovenop de Ronde Van Frankrijk.

Het is dus gedaan met mooie plekjes in Vlaanderen te ontdekken en in spanning uit te kijken naar 'De Stoel' die dag zal staan. Eén voordeel: het bespaart heel wat mensen gênante momenten op tv.