.
Aurélie Boffé
vrijdag 11 oktober 2024 20:00

VRT stelt nieuw nieuwsanker voor

Wie is de gelukkige?

Aurélie Boffé versterkt vanaf begin december de ploeg van presentatoren van VRT NWS Laat. Aurélie (26) werkt sinds 2019 bij de sociale mediaredactie van VRT NWS. Van 2021 tot 2024 maakte ze de podcast Snapt ge mij nu? waar ze in gesprek ging met jongeren rond polariserende maatschappelijke thema’s. Snapt ge mij nu? won in 2022 de Belfius Persprijs.

Aurélie studeerde Toegepaste Taalkunde aan de VUB en haalde er ook een master Journalistiek.

Tijdens KIES24 in juni presenteerde Aurélie samen met Wim De Vilder, Annelies Van Herck, Ivan De Vadder de verkiezingsmarathon en volgde ze de sociale media op de voet. Aanstaande zondag 13 oktober is Aurélie opnieuw heel de dag op post voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Aurélie zal VRT NWS Laat combineren met haar werk voor de sociale mediaredactie.

Aurélie Boffé : “Al 5 jaar probeer ik elke dag het nieuws op een heldere en toegankelijke manier te brengen. Of dat nu online is, via sociale media, of in een podcast. Nu mag ik dat ook doen op tv, in een programma waar ik zelf graag naar kijk. Het is voor mij een geweldige opportuniteit om die twee werelden te combineren. Heel veel zin in deze nieuwe uitdaging!”

Dimitri Verbrugge, hoofdredacteur VRT NWS Journaal: “Ik ben blij dat Aurélie ook deel gaat uitmaken van onze Laat-ploeg. Ik heb haar leren kennen als een erg gedreven journaliste met veel pit en ik wens haar dan ook alle succes toe met deze nieuwe uitdaging.”