.
Nicoline Hummel
maandag 3 juli 2023

VTM zet deze vier acteurs aan de deur bij De Buurtpolitie

Hier gaan de fans niet blij mee zijn!

We schreven het zondag al op Showbizzsite.be, er zijn vier mensen ontslagen bij ‘De Buurtpolitie’. Daar we nog niet 100% zeker waren van de namen van de vier slachtoffers, besloten we die niet te brengen. Ondertussen is er wél zekerheid: Liandra Sadzo, Nicoline Hummel, Eric Peeters en Jean-Romy Manzila zullen niet meer in de nieuwe seizoen te zien zijn.

De vier kregen onlangs een telefoontje van iemand van productiehuis Banijay Belgium met het nieuws dat er een nieuw seizoen komt en dat zij er niet meer bij zijn. De vier krijgen zelfs niet de kans om afscheid te nemen van de collega’s van cast en crew, want bij de opnames die afgelopen vrijdag gestart zijn, waren de vier al niet meer bij.

Het meest opvallend in dit verhaal is toch wel het ontslag van Nicoline Hummel. Zij moest eerder de reeks al omwille van een toch wel héél opvallende reden verlaten en werd uiteindelijk teruggevraagd omdat Andy Peelman had besloten om te stoppen met ‘De Buurtpolitie’. De ontzettend populaire Tineke Schilebeeckx moest ‘De Buurtpolitie’ van de afgrond redden en krijgt nu het deksel op de neus.

Dat ook Eric Peeters niet meer in ‘De Buurtpolitie’ te zien zal zijn, kan enigszins verklaard worden door het feit dat ze bij ‘De Buurtpolitie’ geen dieren meer gaan redden. Neen, het is tijd voor het ‘ernstige’ werk, klinkt het bij de overgebleven castleden. Daarom dat een onthaalbediende niet langer nodig is en ook personage Patrick Tilckens verdwijnt. En ook Louise Mertens (Liandra Sadzo) en Indi Nzeza (Jean-Romy Manzila) komen voortaan alleen nog in de herhalingen in beeld.

Wij twijfelen er sterk aan dat de kijkers van ‘De Buurtpolitie’ het ontslag van deze vier zullen slikken. De kijkcijfers van ‘De Buurtpolitie’ waren al een tijdje niet meer wat ze geweest zijn, met dank aan de vele castwissels die er waren. Of Kristof Verhassel, Jits Van Belle, Simon Eeraerts en Bram Tahamata het tij zullen kunnen keren zullen we bij de start van het nieuwe seizoen snel merken. Wanneer dat nieuwe seizoen start is nog niet bekend.