.
News Image

Waalse journaliste Beatrice Delvaux derde gast in Alleen Elvis

Een opmerkelijke gaste.
Op zaterdag 16 september steekt Alleen Elvis blijft bestaan de taalgrens over. Of toch niet helemaal. Want Belgischer dan Béatrice Delvaux bestaat niet. Ze is geboren in Wallonië, woont in Vlaanderen en werkt in Brussel. Al meer dan 30 jaar houdt ze met heel haar hart van ‘haar krant’, Le Soir. 

Zaterdag 16 september om 22.20 u. op Canvas en vrtnu.be. 

“Als je iets doet, gebeurt er iets. Zo simpel. Maar als je  als journalist de telefoon pakt, dan vloeit daar vanalles uit voort.”

Beatrice Delvaux
Vinger aan de pols
Het rebelse van haar krant Le Soir zit ook in Beatrice Delvaux zelf. Economie is haar eerste liefde, journalistiek haar grootste. Haar scherpe pen valt op. Van de economieredactie verhuisde ze naar de stoel van hoofdredacteur. Ze komt op voor haar waarden en voor diepgravende journalistiek. Als  hoofdcommentator van Le Soir houdt ze de vinger aan de pols van de Waalse, de Vlaamse én de Franse berichtgeving.

Theater, dans, literatuur doen haar vaak naar Vlaanderen kijken. Maar het blijft niet bij kijken. Een constante in haar leven is dat ze ook bruggen wil bouwen.

In de keuze van haar negen beeldfragmenten laat Béatrice Delvaux zich leiden door haar buikgevoel. De medaille-uitreiking aan Nafi Thiam tijdens de Olympische Spelen in Rio ontroert haar elke keer weer tot in het diepste van haar ziel.  

Daarmee is Beatrice Delvaux na Trixie Whitley en Bart De Pauw de derde gast in het vijfde seizoen van Alleen Elvis.

Op zaterdag 16 september om 22.10 u. op Canvas en vrtnu.be.

Bio van Beatrice Delvaux

Meer Over:

Beatrice Delvaux