.
Walter De Donder
donderdag 25 juli 2024

Walter De Donder: “Het wordt anders een zielige boel”

​​​​​​​Hij vond de keuze te begrijpen

Koen Crucke vindt het nog altijd jammer dat hij niet meer te zien zal zijn bij ‘Samson & Marie’. Hij beseft dat het voorbij is en dat de deur bij ‘Samson& Marie’ helemaal dicht is. Maar gelukkig nog niet bij Studio 100.

Maar dat het wringt bij Koen, dat wordt duidelijk aan een van zijn meest recente Instagramposts. Daar deelde hij een filmpje van Albert en de burgemeester waarbij ze in de disco vertoeven.

“De tijd dat we nog goeie vrienden waren”, staat er bij het filmpje te lezen. Het contact tussen de acteurs is helaas verwaterd en dat tot grote spijt van Koen. “We zien elkaar niet meer, terwijl we elkaar in de tijd van 'Samson & Gert' praktisch alle dagen zagen”, klinkt het in Dag Allemaal.

Ook Walter De Donder had nooit gedacht dat hij wel verder zou mogen doen, maar zijn collega’s Koen Crucke en Walter Baele niet. Al begrijpt hij de keuze van de productie wel.

“t Is heel normaal om op een bepaald punt voor verjonging te kiezen. Ik wil niet zeggen dat 't anders een zielige boel wordt, maar op de duur zouden het allemaal oudere mensen zijn. En het is en blijft natuurlijk een kinderprogramma. De productie dacht na over hoe ze de nodige historiek konden bewaren en toch vernieuwing konden integreren. In mijn ogen 'n goede keuze om dan een van de oude personages te bewaren.”