.
Walter Grootaers
dinsdag 8 oktober 2024 15:20

Walter Grootaers: “Buitengegooid en in brand gestoken”

Dat ging niet goed

Welke weg we uitgaan in het leven, laten we toch altijd een beetje bepalen door invloeden van buitenaf. Onze ouders, vrienden, familie, allemaal hebben ze daar wel wat invloed op. Maar bij Walter Grootaers had iemand uit de muziek daar ook een grote invloed op.

“Ray Davies van The Kinks heft wel mijn leven meebepaald. Ik ging met mijn broers naar de kapper en was als eerste klaar. Ik zat buiten op de vensterbank te wachten toen ik ineens The Kinks hoorde. Uit een transistorradio? Uit een voorbijrijdende auto? Ik weet het niet meer, maar ik stond perplex. Nog nooit in mijn leven had ik zoiets gehoord. Die intensiteit”, zegt Walter in Het Laatste Nieuws.

Niet veel later hadden Walter en zijn broers de plaat in huis gehaald en dankzij The Kinks besloten ze om zelf een groepje op te starten.

“Ik drums, Ivan gitaar, Ronald bugel, Guy piano, en wij vieren dus: elke week naar de muziekschool. Een paar jaar later kocht ik met wat spaarcenten voor driehonderd frank en kort daarna werd gevraagd of ik eens wilde komen testen bij een bluesgroep. Ik bakte er niks van. Ik was zo kwaad en gefrustreerd dat ik mijn drumstel heb overgoten met benzine en in brand heb gestoken.”

Bio van Walter Grootaers

Meer Over:

Walter Grootaers