.
Walter Grootaers
zaterdag 19 oktober 2024

Walter Grootaers: “Leraars gebruikten fysiek geweld”

Niet te geloven

Als Walter Grootaers terugdenkt aan vroeger, en aan de beginjaren van De Kreuners, dan zou hij wel eens kunnen zeggen dat vroeger alles beter was.

Het is ook een jammerlijk feit dat sommige dingen ook niet meer terug zullen keren. Maar of alles nu per se beter was, ook daar heeft hij zijn twijfels over.

“Leraars gebruikten bijvoorbeeld fysiek geweld. Mijn broer Ivan was linkshandig, iets wat toen in de scholen niet werd toegestaan. Dus elke keer als hij met zijn linkerhand wilde schrijven, werd er met de regel op geklopt. Hij zag daar echt van af. Zodanig zelfs dat hij niet meer naar school wou”, vertelt Walter in Primo.

School was ook niet meteen de favoriete plek van Walter. Ook hij is eens mishandeld geweest door een leerkracht waardoor hij niet meer naar school durfde.

“In het derde leerjaar stormde eens een leraar, een struise broeder met een grote bos haar, op mij af en sleurde me bij mijn haar uit mijn bank, gooide me in de hoek en zei dat ik daar moest blijven zitten. Op mijn knieën en met m'n handen op het hoofd. Terwijl ik helemaal niks had mispeuterd! Toen hij gekalmeerd was en me daar zag zitten, zag hij in dat hij de verkeerde leerling bij de lurven had gevat. Ik mocht terug naar mijn plaats, maar ik heb nooit nog een millimeter bewogen bij die leraar.”

Bio van Walter Grootaers

Meer Over:

Walter Grootaers