.
Walter Grootaers
donderdag 10 oktober 2024

Walter Grootaers: “Panikeren heb ik toen ook niet gedaan”

Dat helpt toch niet

Wanneer je wordt geconfronteerd met kanker is het normaal dat je hele leven eventjes helemaal ineenstuikt. Het is alleen een kwestie van positief te blijven en te blijven vechten. En dat is exact wat Walter Grootaers heeft gedaan.

“De lever is een sluipmoordenaar waarin kanker ongemerkt kan woekeren. De dag dat je iets voelt, is het meestal te laat. Ik had het geluk dat ik in mei vorig jaar 'n goedaardig gezwelletje aan de maag had, waardoor ik niet meer kon slapen van de pijn. Op de foto's ontdekten ze, heel toevallig, een grote tumor in mijn lever. Een gezwel van 12 cm dat al 'n paar jaar ongezien had kunnen uitdijen”, blikt hij terug in Dag Allemaal.

Het nieuws dat hij kanker had kwam hard binnen bij Walter, maar toch bleef hij zijn kalmte bewaren. Paniek was niet aan de orde.

“Panikeren deed ik ook niet toen ik in 2018 een herseninfarct kreeg en evenmin toen ik met corona in het ziekenhuis belande. Ik vertrouw de medische wetenschap, al besefte ik wel dat het zwaar zou worden. Weet je wat 't moeilijkste was? Mijn vier kinderen vertellen dat ik kanker had.”

Bio van Walter Grootaers

Meer Over:

Walter Grootaers