.
Walter Michiels en Johny Voners
woensdag 31 mei 2023

Walter Michiels dan toch niet geïnterneerd?

Hij werd nog gespot

Ooit was Walter Michiels populair dankzij de reeks ‘FC De Kampioenen’ waar hij Pico Coppens speelde. Sinds hij uit de reeks verdween, ging het bergaf met de acteur.

Zo besliste het Brusselse hof in december al dat de acteur geïnterneerd moest worden. Maar dat lijkt er nog niet van gekomen te zijn. Walter werd twee keer gezien. Één keer op de spoedafdeling van Gasthuisberg en in mei nog een keer toen hij zich moest verantwoorden voor de politierechter wegens openbare dronkenschap.

Een deskundige constateerde al dat Walter lijdt aan een geestesstoornis die zijn vermogen (en geheugen) heeft aangetast, waardoor hij opnieuw een misdaad of wanbedrijf zou kunnen plegen, schrijft Dag Allemaal.

In juni wordt de zaak voortgezet en zal er een medisch verslag van de psychiater worden voorgelegd. Dan pas kan de rechtbank een definitief oordeel vellen.

En dat betekent hopelijk ook een einde aan het brokkenparcours van Michiels. Want hij heeft de laatste jaren al heel wat mispeuterd. Denk maar aan het bedreigen van een groepje scouts, brandstichting en de gevangenis op stelten zetten. Walter is 59 maar hopelijk krijgt hij zijn leven toch nog een beetje op de rails.

Bio van Walter Michiels