.
Wannes Lacroix
zondag 23 oktober 2022

Wannes Lacroix: “De werkelijkheid is helemaal anders”

Het was een heftige verhaallijn

Een soap als ‘Thuis’ snijdt zowat elk seizoen heel erg actuele onderwerpen aan. Zo hebben ze het ook al gehad over gaybashing, iets waar vooral de drie jongste acteurs van de reeks een groot aandeel in hadden.

“Een dagelijkse soap heeft drama, romantiek, routine en humor nodig, maar bij ‘Thuis’ is er nog één cruciale pilaar: die grote, urgente thema’s. Ik kan me voorstellen dat veel slachtoffers van gaybashing die verhaallijn minutieus gevolgd hebben en eindelijk wat erkenning voelen”, vertelt Noa in Humo.

‘Thuis’ heeft dus ook een erg belangrijke maatschappelijke waarde en het steunt de mensen in hun dagelijkse strijd.

“Het blijft natuurlijk een verhaallijn, en een verhaallijn is eindig – terwijl in de werkelijkheid het probleem blijft woekeren. Ik zou het wel interessant vinden als dat thema nog eens terugkeert. Dat duidelijk wordt: dit probleem is niet opgelost”, zegt Wannes.

En ook Bram Spooren, die Ilias speelt, vindt het knap wat de scenaristen doen. “De scenaristen van ‘Thuis’ hebben goeie antennes. Zo’n verhaallijn komt er niet omdat iemand opwerpt: ‘Misschien eens iets over homo’s?’ Nee, ze doen dat omdat het nodig is.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Wannes Lacroix , Ivana Noa en Bram Spooren