.
News Image

War of the Worlds in oktober in premiere op Fox

Eerste internationale serie voor Vlaming Gilles Coulier.


Bereid je voor op de spannende achtdelige dramaserie: War of the Worlds, gebaseerd op de klassieke roman van H.G. Wells, maar compleet anders. Deze eigentijdse thriller speelt zich af in het moderne Europa, waar de mensheid wordt uitgeroeid door een alien-invasie en we de overlevenden volgen. Met een veelbelovende cast die bestaat uit onder andere Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker en Natasha Little gaat War of the Worlds in première op dinsdag 29 oktober om 20.35 op FOX.


Als astronomen een geluidsfragment vanuit een ander heelal waarnemen, is het bewijs van intelligent buitenaards leven geleverd. De wereld wacht vol spanning op verder contact. Binnen enkele dagen wordt de mensheid bijna volledig van de kaart geveegd door een allesverwoestende aanval; kleine groepjes overlevenden blijven achter in een angstaanjagende verlaten wereld.



Opgejaagd door aliens stellen ze de brandende vraag - wie zijn deze buitenaardse wezens en waarom zijn zij vastbesloten om de mensheid uit te roeien? Emotioneel, cinematografisch en in karakter geworteld, brengt War of the Worlds een unieke combinatie van menselijk drama en de beste sciencefiction. Dit is een verhaal van gewone mensen in buitengewone omstandigheden, maar zij zijn meer dan enkel slachtoffers in een brute oorlog. Gaandeweg wordt duidelijk dat de aanval niet willekeurig is.


Gilles Coulier (De Dag, Cargo) regisseerde de eerste 4 afleveringen met director of photography en Antwerpenaar David Williamson (De Dag). Richard Clark (Versailles), die de andere afleveringen regisseerde, deed eveneens beroep op een landgenoot, director of photography Anton Mertens (Versailles). Andere Belgische linken zijn de soundtrack aan de hand van David Martijn (Goose, De Dag), acteur Pieter Genard en natuurlijk de crew van 'De Wereldvrede', het productiehuis van Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap, dat een deel van de productie op zich nam.


De veelgeprezen cast bestaat uit Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker, Adel Bencherif, Natasha Little, Daisy Edgar Jones, Ty Tennant, Stephen Campbell Moore, Bayo Gbadamosi, Aaron Heffernan, Stéphane Caillard en Guillaume Gouix.



Vanaf 29 oktober is War of the Worlds op dinsdag om 20.35 in dubbele afleveringen te zien op FOX.

Bio van Gilles Coulier

Meer Over:

Gilles Coulier