.
Ward Kerremans, Taeke Nicolaï
woensdag 24 januari 2024

Ward Kerremans: “Die bekendheid valt goed mee” 

Hij wordt niet supervaak herkend 

Als acteur heeft Ward Kerremans al enkele leuke en mooie rollen mogen spelen. Maar er is nog één rol die nog op zijn lijstje staat die hij heel graag eens zou willen spelen. En dat is de rol van Caligula uit het gelijknamige toneelstuk.

“Ik speelde dat stuk ooit in het theater, maar had toen een andere rol. Caligula is een keizer die doordraait na het overlijden van zijn geliefde. Hij gaat van extreem verdriet naar totale psychose en alles ertussenin. Alle kleuren en facetten van het menselijk gedrag komen aan bod, en zoiets lijkt me fantastisch om te spelen. De leukste rollen zijn sowieso die met het meeste vlees eraan”, zegt Ward in Flair.

Er was een tijd dat Ward plots even van het scherm verdwenen leek te zijn. Maar nu duikt hij steeds vaker weer op in verschillende reeksen en in grote hoofdrollen. Daar komt natuurlijk bij dat hij ook wel eens herkend wordt op straat.

“Ik woon halftijds in Brussel en halftijds in Amsterdam, dus dat valt heel goed mee. Brussel is voornamelijk Franstalig en in Nederland kom ik niet op tv. Als ik eens naar een festival of het voetbal ga, vragen sommigen me weleens om samen een selfie te maken, maar ik vind dat niet erg. Ik heb geen last van groupies of paparazzi.”

Bio van Ward Kerremans en Alter Ego