.
Warre Borgmans
zaterdag 20 januari 2024

Warre Borgmans: “Die kans krijg ik geen twee keer”

Er was geen twijfel

Binnenkort staat Warre Borgmans nog eens op het podium in het theater. Hij mag meespelen in ‘Gaston & Leo’ en speelt de rol van Gaston Berghmans. En dat vindt hij een hele eer.

“Ik was overweldigd dat uitgerekend ik de vraag kreeg om Gaston Berghmans te vertolken, omdat Gaston & Leo voor mij twee monumenten waren die nog altijd levendig voortbestaan in mijn herinnering. Dat is opmerkelijk als je weet dat het voor mij makkelijk al vijftig jaar teruggaat dat ik hen - dan ook nog afzonderlijk - heb zien optreden in baancafés, begeleid door een live orkest. Tussen de dansnummers werden er dan sketches opgevoerd”, zegt Warre in Primo.

Warre heeft niet lang moeten twijfelen om in te gaan op het aanbod om de rol van Gaston te spelen. Hij heeft heel snel ja gezegd.

“Dit is een kans die je in je carrière wellicht geen twee keer krijgt. Toch voelde ik grote drempelvrees. Samen met Leo heeft Gaston zijn stempel gedrukt op de televisiegeschiedenis. Omdat de twee komieken in de herinneringen van velen nog springlevend zijn, ligt de lat dus hoog. Ze waren even iconisch en onafscheidelijk als Laurel & Hardy. Het geheel was meer dan de som der delen.”

Bio van Warre Borgmans

Meer Over:

Warre Borgmans