.
Warre Borgmans in De Zonen van Van As
vrijdag 14 oktober 2022

Warre Borgmans: Hij had nochtans het talent ervoor”

Ze lieten Gert Verhulst niet door

Gert Verhulst heeft zijn carrière niet te danken aan Warre Borgmans. Hij zetelde veertig jaar geleden in de jury van de toneelschool waar Gert graag naartoe wou, maar hij werd niet doorgelaten en dat kwam door de aanwezige jury.

En hoewel Warre net wel heel graag wou dat Gert mocht starten, waren zijn mede-juryleden daar niet van overtuigd. Maar Warre begrijpt wel dat de weigering als een grote verrassing kwam voor Gert.

“Als je altijd de primus was, op school en de academie… Ik begrijp dat. Hij sprak ook goed. Toen hij het verdicht hoorde, is hij enorm kwaad geworden. Hij ontplofte bijna. Hij sloeg de deur dicht en liep weg, nog voor ik had kunnen zeggen dat hij wat mij betreft wel had mogen beginnen”, vertelt Warre in Dag Allemaal.

Ondertussen kan Gert het allemaal goed relativeren en is hij niet meer kwaad. En moet hij ook toegeven dat die afwijzing eigenlijk het beste is wat hem is kunnen overkomen.

“Dat Gert auditie is gaan doen bij de BRT is zeker een keerpunt geweest. Gert had talent om te presenteren. Wat hij deed in ‘Samson & Gert’ was perfect. En misschien zijn we gewoon te streng geweest. Maar zulke dingen gebeuren. Wij hebben Gert achteraf nog vaak gefeliciteerd, als hij nog maar eens een Gouden Oog had gewonnen.”

Bio van Warre Borgmans

Meer Over:

Warre Borgmans