Wat betekent het exclusiviteitscontract van Kamal Kharmach nu eigenlijk?
Alles wat Kamal leek te doen bij de VRT werd een groot succes. Zijn eindejaarsconference haalde meer dan 1 miljoen kijkers en ook programma’s als ‘Andermans Zaken’ en ‘Een Jaar Gratis’ konden rekenen op veel kijkers.
Redenen genoeg voor de VRT om Kamal een exclusiviteitscontract aan te bieden. Het is niet abnormaal dat de VRT zo’n populair gezicht bij de zender wil houden, maar een exclusiviteitscontract gaat nog een stapje verder. En dat is waarschijnlijk een uitstekende zet om de concurrentie voor te zijn.
De kans is groot dat ook VTM op de loer lag om de sympathieke comedian een contract aan te bieden. Iets wat nu niet meer zal gaan, nu Kamal zich aan VT heeft gebonden.
Maar wat houdt zo’n exclusiviteitscontract nu juist in? Het Laatste Nieuws zocht het uit. Het schermgezicht mag geen programma’s meer maken voor andere zenders, hij moet optreden als ambassadeur van de openbare omroep en bovendien moet hij ook nog eens op zelfstandige basis werken.
Kamal blijft nu een exclusief schermgezicht voor 3 tot 5 jaar. Of Kamal ook een volumedeal (een minimum aantal programma’s of zendtijd) heeft gekregen, net zoals Tom Waes, dat is niet duidelijk.