.
Odilon Mortier
woensdag 17 augustus 2022

Weduwe Odilon Mortier: “Hij had dit nooit overleefd”

Ze heeft nooit echt afscheid kunnen nemen

Tien jaar, zo lang moet Simonne Keymeulen het al stellen zonder haar man Odilon Mortier. Dat ze geen afscheid van haar man heeft kunnen nemen, maakt het allemaal nog een beetje pijnlijker.

“Hij wilde graag thuis sterven, maar wilde mij dat ook weer niet aandoen. Ik vond het nochtans geen probleem om voor hem te zorgen. Maar ik heb hem toch naar het ziekenhuis gebracht. Daar aangekomen zei hij: ‘ga nu maar naar huis, naar onze Poesjkin. Toen ik de dag nadien terugkwam, lag hij al op intensieve”, vertelt Simonne in Dag Allemaal.

Simonne kreeg dus geen tijd meer om afscheid te nemen van haar man. “Ik had hem graag nog iets kunnen zeggen terwijl hij bij bewustzijn was. Maar ik was er wel bij toen hij stierf: op de apparatuur zag ik z’n hartslag stilvallen.”

Odilon en Simonne waren 61 jaar samen, waarvan 59 jaar getrouwd. Het koppel heeft onzettend veel geluk gehad dat ze zo lang zijn kunnen samen blijven en dat Odilon toch zo oud is mogen worden.

“Het was tijdens corona vreselijk stil in huis. Ik leefde volledig afgesloten van de buitenwereld. Toen heb ik vaak gedacht: dit had Odilon niet overleefd. Niet naar buiten kunnen: hij zou dat ondraaglijk hebben gevonden.”

Bio van Odilon Mortier

Meer Over:

Odilon Mortier