.
Urbanus en Jacques Vermeire
vrijdag 23 december 2022

Wereldreis Vlaamse comedy-iconen Urbanus & Jacques Vermeire eindigt in Gent

Twee sterren maakten

Het klinkt comedy-liefhebbers als muziek in de oren: Urbanus (73) & Jacques Vermeire (71), de twee peetvaders van de Vlaamse stand-up comedy, slaan de handen in elkaar en gaan voor het eerst ooit het podium delen. De exclusieve voorstelling vindt plaats op 25 & 26 januari in Vooruit Gent en kadert in de wereldreis die het duo ondernam voor een nieuw VTM-programma van producent Eric Goens.

De voorbije maanden trok het duo naar de uithoeken van de wereld om te zoeken of hun humor al dan niet universeel is. Waar Urbanus en Jacques Vermeire de afgelopen 50 jaar gans Vlaanderen aan het lachen bracht met shows van De Panne tot Maaseik gingen ze nu van onder meer New York naar Kathmandu, van Benidorm naar Kaapstad en van Kinshasa naar Lapland. Op 25 en 26 januari eindigt de wereldtournee, op één uniek podium én met een rugzak vol knotsgekke verhalen en anekdotes die ze graag delen met hun fans. Geheel in hun eigen gekende komische stijl.

Brengt Urbanus een hiphop uit de Bronx? Krijgen de typetjes van Jacques Vermeire internationale allures? Gaan Urbain en Jacky een meertalige comedy-battle aan? Maak het mee, once in a lifetime: Jacques Vermeire en Urbanus. Een afspraak met de Vlaamse comedy geschiedenis die je niet wil missen. 25 of 26 januari in de Vooruit in Gent.

Tickets kunnen vanaf nu gereserveerd worden via www.comedyshows.be. De tv-reeks zal in 2023 op VTM worden uitgezonden.

Bio van Urbanus en Jacques Vermeire