.
News Image

Wie valt af bij Mijn Pop-Uprestaurant?

Boxy's nemen Antwerpse pop-ups onder de loep.


Op dinsdag 5 april 2016 stijgt de spanning in Mijn Pop-uprestaurant. Hoewel de pop-ups nog maar een paar weken open zijn, zal één restaurant binnenkort al de deuren moeten sluiten. Het lot van de duo’s ligt in handen van de culinaire tweelingbroers Kristof en Stefan Boxy, die aan de laatste halte van hun nominatieronde toe zijn: de pop-ups in Antwerpen.

Nadat ze eerder al de restaurants in Genk en Kortrijk bezochten, nemen de Boxy’s nu de concepten van Caroline & Gillian en Miette & Willem onder de loep. De inzet is hoog, want na hun bezoek aan alle restaurants maken de recensenten bekend welke drie restaurants als eerste genomineerd worden en het risico lopen om de deuren te sluiten. Caroline & Gillian zullen moeten bewijzen dat ze na hun moeilijke start de draad weer hebben opgepikt. De laatste dagen lijken de klanten hun weg naar de pop-up te hebben gevonden en daardoor draait hun zaak op volle toeren. Maar staat hun keuken nu ook voldoende op punt om de Boxy’s te overtuigen?



Bij Jalapeño Loco raken Miette & Willem verwikkeld in een discussie over een personeelslid. Met de komst van de Boxy’s in het vooruitzicht wil Miette met haar beste team in de zaal staan. Daardoor moet ze een vriend van Willem naar huis sturen en dat valt niet in goede aarde... Het duo zal zich snel moeten herpakken, want de recensenten zijn onderweg om hun pop-up te beoordelen. Samen met hen komt ook een ander bekend gezicht tafelen in Jalapeño Loco: Josje Huisman. Vooral Willem en zijn keukenhulp Bart zijn bijzonder opgetogen met deze mooie verschijning in hun pop-up.

In de andere steden is het bang afwachten op de feedback van de Boxy’s. Per stad zal één pop-up genomineerd worden en zo het risico lopen om als eerste de deuren te moeten sluiten. In Genk kunnen Myrthe & Giordano hun kansen moeilijk inschatten. De verschillen met het concept van hun buren zijn zo groot dat het moeilijk wordt om te vergelijken. Buren Sven & Amanda hopen dat hun concept sterker staat. Amanda kan alvast rekenen op de volledige steun van haar mama.

In Kortrijk kunnen de klanten genieten van de eerste zon, want daar wordt het terras geleverd en geïnstalleerd. Een grote groep klanten mag het terras van Jan & Nele inwijden. Hun pop-up moet het in een onderling duel opnemen tegen Chloë & Magali. Hoe goed hebben zij gescoord met hun Sicilian bowl food? En kunnen ze de authentieke keuken van buren Mémé Gusta overtreffen? Welke pop-up zal genomineerd worden en het risico lopen om de deuren definitief te sluiten?



Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM