.
Guga Baúl
vrijdag 8 december 2023

Wie wordt de Slimste Mens ter Wereld 2023? Dit zijn de 10 finalisten!

De finaleweken komen eraan!

De arena van de De Slimste Mens ter Wereld maakt zich op voor de tien finalisten die het vanaf maandag 11 december moeten waarmaken. Wie stoot door naar de grote finale op donderdag 21 december en moet het opnemen tegen de ijzersterke Guga Baúl?

Helaas niet Ahlaam Teghadouini: zij verloor van Jacotte Brokken in de laatste reguliere aflevering. Maar dit betekent wel goed nieuws voor Manu Van Acker! Met zijn 3 deelnames en 1 overwinning krijgt de sympathieke Oostendenaar een nieuwe kans en mag hij opnieuw zijn plekje innemen in het oranje stoeltje. Samen met Elisabeth Lucie Baeten en Maureen Vanherberghen geeft hij maandag het startschot voor de twee finaleweken. Met zijn acht deelnames en vier overwinningen, start Guga Baúl als laatste en heeft hij daarmee rechtstreeks toegang tot de ultieme finale.

Verrassend is ook de terugkeer van fenomeen Soundos El Ahmadi, zij het niet als deelnemer, maar als jurylid naast Herman Brusselmans. Zij moest nipt de duimen leggen voor Manu die met 454 seconden meer punten scoorde dan haar 323 seconden tijdens het finalespel.

Deze kandidaten vervolledigen de finaleweken:
Maandag 11 december: Manu Van Acker (3/1), Elisabeth Lucie Baeten (3/2) en Maureen Vanherberghen (5/3)
Dinsdag 12 december: Jacotte Brokken (6/2)
Woensdag 13 december: Fien Germijns (6/4)
Donderdag 14 december: Jeroen Leenders (7/1)
Maandag 18 december: Robin Pront (7/2)
Dinsdag 19 december: Charlotte Adigéry (7/4)
Woensdag 20 december: Alex Agnew (8/2)
Donderdag 21 december: Guga Baúl (8/4)

De Slimste Mens ter Wereld: van maandag tot en met donderdag om 21u15 op Play4 en GoPlay.