.
News Image

Wie zingt wat in Steracteur Sterartiest?

En er volgen nog enkele verrassingen.

Donderdag brengt Eén de kwartfinale van Steracteur sterartiest. Voor de liveshow kan losbarsten, moeten we echter eerst afscheid nemen van Bab of van Ianthe. Wie heeft de meeste stemmen kunnen verzamelen voor zichzelf en haar goede doel? De resterende vier steracteurs zingen elk een eigen nummer en brengen een eigen versie van een nummer van Clouseau. Als kers op de taart komt die populaire Vlaamse band natuurlijk zelf ook langs in de liveshow en brengt ze Vonken en vuur samen met de steracteurs.
Koen en Kris zijn niet de enige gasten morgen: ook de drie presentatoren van De warmste week van Music for life komen langs. Linde Merckpoel, Bram Willems en Eva De Roo komen kijken hoe de steracteurs geld inzamelen voor hun goede doel en dus ook voor De warmste week.

Vorige week gaf de jury haar vrijstelling aan Tinne Oltmans. Kan zij de vloek van de vrijstelling vermijden of komt ze deze week op de pijnbank terecht? Iemand anders die nog nooit op de pijnbank heeft gezeten, is Michiel. Blijft zijn geluk aanhouden? Vanaf deze liveshow geeft de jury geen vrijstelling meer en heeft de kijker dus de volledige beslissing over wie doorgaat naar de halve finale, en wie op de pijnbank moet zitten.

Ianthe Tavernier - I say a little prayer (Aretha Franklin) en Altijd heb ik je lief (Clouseau)
Als Ianthe doorgaat naar de liveshow, brengt ze I say a little prayer van Aretha Franklin. Voor de Clouseau-cover koos ze voor Altijd heb ik je lief. Ianthes neefje is doof en daarom steunt zij Doof Vlaanderen, de federatie van Vlaamse Dovenorganisaties die werk maakt van gelijkwaardigheid, emancipatie en ontplooiing van dove personen en hun taal - de Vlaamse Gebarentaal - in de samenleving.
OF
Bab Buelens - Sexual (Neiked) en Verlangen (Clouseau)
Als Bab genoeg stemmen binnenhaalt, zingt ze het nummer Sexual. Daarna gaat ze met haar Clouseau-nummer Verlangen de romantische kant op. Bab steunt zo de Cliniclowns, die afleiding en plezier brengen aan kinderen en jongeren die door ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling of andere verzorgende omgeving verblijven.

Tinne Oltmans - Teenage dirtbag (Wheatus) en Ik wil niet dat je weggaat (Clouseau)
Tinne kiest voor Teenage dirtbag en voor Ik wil niet dat je weggaat van Clouseau. Met haar deelname aan Steracteur sterartiest steunt Tinne het goede doel VAGGA vzw (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheidszorg Antwerpen): zij bieden hulpverlening aan voor mensen met psychische problemen.

Sieg De Doncker - Drops of Jupiter (Train) en Zij is van mij (Clouseau)
Sieg brengt morgenavond de hit Drops of Jupiter van Train. En hij zingt ook het Clouseau-nummer Zij is van mij. Daarmaa steunt Sieg het Expertisecentrum dementie Vlaanderen, dat iedereen in Vlaanderen ondersteunt die met dementie te maken krijgt: van scholen tot zorgvoorzieningen, van mantelzorgers tot artsen, apothekers en anderen.

Michiel De Meyer - Mmmbop (Hanson) en Fiets (Clouseau)
Michiel sluit de kwartfinale af met Mmmbop van Hansen, en brengt ook Fiets van Clouseau. Hij steunt daarmee het goede doel Villa Rozerood, een respijthuis in De Panne voor ernstig zieke kinderen met ondersteuningsnood.

Steracteur sterartiest: donderdag 14 december om 20.35 uur op Eén.