.
News Image

Wilco komt naar de AB

Tickerverkoop start vrijdag!


Nog steeds onder de meesterlijke leiding van de charismatische en hypergetalenteerde Jeff Tweedy, maakte het Amerikaanse zestal op 21 augustus zijn terugkeer naar de platenbakken met zijn negende album 'Star Wars'. Vandaag heeft Wilco ons echter nog meer goed nieuws te melden: de band zal op donderdag 27 oktober 2016 op het podium staan in de Ancienne Belgique!

Wilco rijst in '94 op uit de assen van de alternatieve countryband Uncle Tupelo, en brengt het jaar daarop met 'A.M.' een debuutplaat uit die zweeft tussen folk, soul, country en pop. In 1999 is er hun eerste klepper van formaat met 'Summerteeth', gevolgd door hun grote meesterwerk 'Yankee Hotel Foxtrot' in 2002. Het succes is groot, en menig journalist haalt graag de vergelijking met hun ultieme referentie Radiohead boven. In 2004 brengen ze 'A Ghost is Born' uit, waarna Jeff Tweedy in 2007 een nieuwe vorm van sereniteit vindt op 'Sky Blue Sky'. 2009 is een schakeljaar voor de band dankzij 'Wilco (the album)', een nominatie voor de Grammy Awards en de internationale erkenning van het publiek en de critici. De langverwachte opvolger 'The Whole Love' ziet het levenslicht in 2011. De band presenteert twaalf imposante nieuwe tracks in een magnifiek en coherent geheel; van prachtige akoestische ballades tot meer avontuurlijke rocksongs, opgenomen in hun geboortestad Chicago. Ze leveren knalprestaties af op de grootste Europese festivals, waaronder bij ons op Rock Werchter en Pukkelpop, maar bewijzen hun kunnen ook met een reeks zaalconcerten, onder meer in de Ancienne Belgique met twee uitverkochte shows in maart 2012.



Tot augustus 2015 moesten we dus wachten om de Amerikanen weer te zien opduiken. 'Star Wars' is in afwachting van de officiële release gratis te downloaden van hun website en vindt vlot zijn plaats in de spotlights. Elf sterke tracks met beklijvende gitaargeluiden en bezwerende ritmes. Op donderdag 27 oktober 2016 komt Wilco ons zijn nieuwe worp live voorstellen in de Ancienne Belgique. De ticketverkoop start nu vrijdag 30 oktober, om 10u. Wees er op tijd bij!



Tickets via de Ancienne Belgique: 02 548 24 24 oF www.abconcerts.be & via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be

Ticketprijs (incl. servicekosten): 36 euro


Bio van Wilco

Meer Over:

Wilco