.
Willem De Schryver
dinsdag 27 augustus 2024

Willem De Schryver speelt hoofdrol in nieuwe Streamz-reeks 'De big fuck-up' 

Het resultaat verschijnt in 2025 exclusief op Streamz

Streamz kondigt opnames aan van een nieuwe Streamz Original 'De big fuck-up'*. Deze reeks vertelt het verhaal van Jan Laureys die gewoon van het leven wil genieten, maar tegen wil en dank van zijn vader in dienst moet treden bij de rijkswacht. Jan kiest voor een nieuwe eenheid waar het er meer… losjes aan toegaat. Willem De Schryver neemt de hoofdrol voor zijn rekening in deze reeks. 'De big fuck-up' zal in 2025 te zien zijn bij Streamz.

België, begin jaren ’80. Jan Laureys (Willem De Schryver) wil de wereld zien en van het leven genieten, maar wordt rijkswachter tegen wil en dank. Zijn vader (Koen De Bouw), zelf een officier bij de rijkswacht, wil het zo. Wanneer Jan hoort van het CDI, een nieuwe eenheid die drugscriminelen gaat aanpakken met Amerikaanse methodes, stelt hij zich meteen kandidaat. Bij het CDI dragen ze geen uniform, en dus kan hij in zijn modieuze outfits over het binnenplein van de kazerne blijven paraderen.

En zo ontmoet Jan Bob (Dempsey Bovell), een Amerikaanse DEA-agent die het Belgische elitekorps komt bijscholen in Amerikaanse politietechnieken. Na een big fuck-up verliest het CDI veel geld van de rijkswacht. Om geen gezichtsverlies te leiden besluiten ze, op advies van Bob, om het geld terug te verdienen door zelf drugs te verkopen. Zoals altijd loopt alles goed… tot het fout gaat. Vooral voor Jan.

'De big fuck-up' is een waar gebeurd verhaal. Of toch... zo waar mogelijk.

Na enkele zware dramareeksen zoals 'Assisen: De Insulinemoord' en 'Knokke Off' waagt Willem De Schryver zich met de 'De big fuck-up' aan een dramareeks met absurde ondertoon:

"lk vind het fantastisch dat ze mij hebben gevraagd voor een reeks als 'De big fuck-up'. De rollercoaster waarin mijn personage belandt, is een uitdaging om te spelen. Mijn personage Jan valt van de ene shitshow in de andere, maar weet zich hier telkens op één of andere manier uit te redden.

Maar ook de jaren '80 is voor hem een periode die tot de verbeelding spreekt:
"Voor mijn rol moet ik me helemaal onderdompelen in de jaren'80 sfeer inclusief de spraakmakende sets, de retro muziek en de fantastische styling. Het is leuk om naar een tijd te reizen waarin ik niet heb geleefd."

De verdere cast bestaat uit: Tibo Vandenborre, Koen De Graeve, Lien Joosten, Tom Vermeir, Eric Godon, Tom Van Dyck, Rob Van der Auwera, Natali Broods, Oussama Ahammoud, Holly Mae Brood.

De Streamz Original 'De big fuck-up' werd geschreven door Bas Adriaensen ('Arcadia', 'Black-out') en Philippe De Schepper ('Arcadia', 'Black-out'). De regie is in handen van Wim Geudens ('Studio Tarara') en de reeks wordt geproduceerd door jonnydepony. De reeks kwam tot stand met de steun van Screen Flanders, Beside Tax Shelter, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid en de Bestedingsverplichting van Telenet. 'De big fuck-up' zal in 2025 exclusief verschijnen op Streamz in België en Prime Video Nederland.

Bio van Willem De Schryver

Meer Over:

Willem De Schryver