.
William Boeva
zaterdag 12 oktober 2024

William Boeva: “Blij dat ze dat hebben uitgezonden” 

Het gaat om relativering 

Het is mooi om zien hoe William Boeva zijn rol als verrader speelt in ‘De Verraders’. Hij bewijst hiermee dat mensen met een beperking meer kunnen dan wat sommige mensen denken.

Maar we moeten natuurlijk allemaal toegeven dat we ons, net zoals Astrid Stockman, hebben afgevraagd hoe VTM het zou aanpakken met Boeva als verrader in die veel te grote en lange cape.

“Ik vond het goed dat ze dat durfde te zeggen. Vroeger zou de reflectie geweest zijn: 'Oei, dat is politiek niet correct, we knippen dat eruit.' Ik ben blij dat het niet gesneuveld is in de montage. Ze gaf mij de onschuld op een blaadje. Iedereen dacht: 'Dát gaat niet gebeuren.' Astrid gaf mij 't gevoel: jij ziet mij zoals ik ben. We hoeven dat niet uit de weg te gaan”, vertelt William in Dag Allemaal.

Het is uiteindelijk maar hoe je het allemaal bekijkt. Er zou over Annelien, die een heel pak groter is dan de meesten, ook een grap kunnen gemaakt worden over haar en de cape.

“Dat is de relativering. Op dat niveau wordt het interessant voor mij, als persoon met een beperking, om aan zo'n spel deel te nemen. Omdat je laat zien hoe de maatschappij werkt, hoe je toch wordt onderschat. 'Die kan toch geen verrader zijn!' Juist wél! Dat vind ik een goed signaal.”

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva