.
William Boeva
vrijdag 8 maart 2024

William Boeva: “Dat is altijd minder gedoe”

Hij valt soms uit de boot

Mensen met een handicap hebben het moeilijk om zich te integreren in onze maatschappij. Er wordt nog te weinig rekening met hen gehouden en dat stoort William Boeva enorm. Hij merkt het zelf wanneer mensen met een handicap naar zijn shows willen komen kijken.

“De meeste cultuurzalen hebben twee of drie plaatsen voor mensen met een rolstoel. Als ik een voorstelling geef, zie ik een paar uur vooraf een technicus stoelen uitschroeven, verbaasd omdat er ineens tien mensen met een beperking komen kijken. 'Waar komen die vandaan?' Ze zijn er altijd geweest, maar nu willen ze komen kijken omdat ze zich aangesproken voelen. Omdat iemand het voor hen opneemt, iemand die weet hoe het is om constant op neergekeken te worden”, zegt hij in De Morgen.

Wat Boeva ook probeert, hij beseft heel goed dat hij altijd een trapje lager staat dan de rest en dat hij nooit eerste keuze zal zijn om aan een programma deel te nemen.

“Ik kan eens langskomen als gast, maar om het te presenteren of mee te maken, dat gebeurt niet. Als ze de keuze moeten maken tussen mij en iemand zonder beperking, kiezen ze iemand zonder, want dat is minder gedoe. En zo houdt dat caritassysteem zichzelf in stand.”

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva